Ron Pujol ( 1 l)

Exclusief!

Ron Pujol is een rum uit de Spaanse regio Catalonië. 

In de 17e eeuw leidde de beweging van zeelieden over de hele wereld ertoe dat rum uit West-Indië zijn weg vond naar de Costa Brava en naar de harten van de Spanjaarden die daar woonden. Deze nieuwe drank werd zo populair dat Ron Pujol werd opgericht in 1818 en sindsdien succesvol is gebleven. Om Ron Pujol te maken, is een basis van uitstekende suikerrietlikeur nodig. Suikerriet wordt met de hand gesneden op het hoogtepunt van de rijpheid en wordt verwerkt tot een fijne suikerrietlikeur wordt verkregen. Dat wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten totdat een product wordt verkregen dat de naam Ron Pujol waardig is. 

In Cataluña wordt Ron Pujol traditioneel gebruikt om ron cremat, "gebrande rum", te maken. Deze drank is gemaakt van citroenschil, koffiebonen, suiker en kaneel die in brand wordt gestoken. Dit recept is de perfecte warme drank voor een koude nacht doorgebracht op het strand met zingende shanties!  

Het is 100% rum in geur en smaak. Door zijn zachtheid in de mond is deze rum de perfecte aanvulling op een shot espresso. Dit komt omdat Ron Pujol gemaakt is om te mixen. Probeer het in een van je favoriete cocktails op basis van rum.

24,95 €