Nota ivm. allergenen

Nota ivm allergenen in de kaas :

  • Koemelkallergie: in alle kaassoorten gemaakt van koemelk zit automatisch deze grondstof. Niet geschikt voor mensen met koemelkallergie.
  • Lactose-intolerantie: Lactose is een melksuiker en zet zich tijdens het rijpingsproces om in melkzout. Na 12 tot 16 weken rijpen is het gehalte lactose gedaald naar minder dan 0,1 gram per 100 gram product. Kaas blijft echter ongeschikt voor mensen met een zware vorm van lactose-intolerantie. Mensen met een lichtere vorm kunnen dus wel kaas eten maar het advies is zo oud mogelijk. Lactose komt voor in alle soorten melk. Geiten- en schapenmelk hebben zelfs nog een iets hoger lactosegehalte dan koemelk.
  • Gluten: Er is nagenoeg geen kaas verkrijgbaar waar gluten in zijn verwerkt. Gluten zitten in granen zoals tarwe, gerst, rogge en haver. Deze producten worden niet gebruikt bij de productie van kaas.

Nota ivm allergenen in de olijven :

  • Griekse olijven in zonnebloemolie. Bevat groene en zwarte olijven, chilipeper, rode ui en diverse specerijen die zorgen voor de typische barbecuesmaak.
  • Zonder aardnoten, ei, gluten, lupine, melk, mosterd, noten, schaaldieren, selderij, sesam, soja, vis, weekdieren, zwavel en sulfieten.
  • Ingrediënten : Zonnebloemolie, 34,5% groene ontpitte olijven (olijf, zout, voedingszuren : E270,E330), 19,5% zwarte olijven met pit (olijf, zout, azijn), 2,5 % pimentpasta (rode peper, verdikkingsmiddelen: guangom, E401, conserveermiddel: E202), knoflook (knoflook, zout),chilipeper, rode ui (rode ui, azijn, kruidenextract), kruiden en specerijen, conserveermiddelen : E202,E211.

Nota over de Tapenades & Pestos:

  • Tapenade Tricolore : 1, 2 en 4

Zonnebloemolie, groene olijven, zwarte olijven, zongedroogde tomaten, extra vergine olijfolie, geroosterde paprika, knoflook, water, citroensap, azijn, suiker, specerijen, zout.

Per 100 gram

  • Energie (kJ) 1624 
  • Energie (Kcal) 394 
  • Eiwitten (gram) 1,8 
  • Koolhydraten (gram) 6,8 - waarvan suiker (gram) 4,3 
  • Vet (gram) 39 - waarvan verzadigd (gram) 5,2 
  • Zout (gram) 2,6 
  • Tapenade Rood : 1 en 4 - met Vis

Ingrediënten: Groene olijven, zonnebloemolie, tomatenpuree, extra vergine olijfolie, zongedroogde tomaten, ANSJOVIS (VIS), knoflook, water, citroensap, suiker, azijn, zout, specerijen.

Per 100 gram

  • Energie (kJ) 1450 
  • Energie (Kcal) 352 
  • Eiwitten (gram) 1,9 
  • Koolhydraten (gram) 6 - waarvan suiker (gram) 4 
  • Vet (gram) 35 - waarvan verzadigd (gram) 4,6 
  • Zout (gram) 2,9 

  • Pesto Rosso : 1

Ingrediënten: Zonnebloemolie, zongedroogde tomaten, extra vergine olijfolie, KAAS (MELK), tomatenpuree, verse basilicum, pijnboompitten, citroensap, water, knoflook, azijn, specerijen, zout, suiker. Kan sporen van noten en pinda bevatten

Per 100 gram

  • Energie ± 2288 kJ 
  • Energie ± 556 kcal 
  • Vetten ± 54 g 
  • Waarvan verzadigde vetzuren ± 7.5 g 
  • Koolhydraten ± 13 g 
  • Waarvan suikers ± 8.4 g 
  • Eiwitten ± 6.6 g 
  • Zout ± 1.5 g 


Betekenis nummering :

  1.  Glutenvrij 
  2.  Vegan 
  3.  Vegetarisch 
  4.  Lactosevrij

Informatie overige producten : zie verpakkingen.